Ontwikkeling Auping-terrein

Reinoud De Groene Architect heeft met zijn team in 2016 de ontwikkelcompetitie gewonnen voor het oude fabrieksterrein van Auping in Deventer. De winnende visie voor het terrein biedt in de eerste plaats ruimte aan een groen tapijt dat de verbinding legt tussen het aanwezige stedelijke groen in de stad en het buitengebied net noorden van het plangebied. In het groene tapijt worden gesloten bouwblokken met een afwisseling van verschillende woningtypen gesitueerd. Door hun afgeronde vormen zorgen de blokken voor een vloeiende afbakening van de tussenliggende verbindende groene ruimtes.

Bij de visie dienden duurzaamheid en hergebruik van het oude hoofdkantoor daarbij bijzondere aandacht te krijgen. In de oorspronkelijke visie omsluiten de bouwblokken collectieve binnenterreinen die een goed sociaal klimaat bieden. Zo wordt extra buitenruimte naast de eigen tuin gecreëerd. Zowel Auping als ontwikkelaar Ter Steege waren aangenaam verrast door dit concept. In de verdere uitwerking is op voorschrift van de gemeente Deventer en Ter Steege naar een hoge bebouwingsdichtheid van het oude fabrieksterrein toe gewerkt. Daarmee is een superblok ontstaan waarbij een autovrij groen binnenterrein overeind is gebleven.

STEDENBOUW

Aan tafel met
Reinoud De Groene Architect

Kom vrijblijvend eens langs met uw droom. Wij gaan in gesprek om ruimte te maken waar u blij van wordt. Wij luisteren naar uw wensen en willen met u bouwen aan een mooie toekomst.

Neem contact op voor meer informatie over ons werk en wat we voor u kunnen doen.