Ontwikkeling Auping-terrein

Reinoud De Groene Architect en zijn team won in 2016 de ontwikkelcompetitie voor het oude fabrieksterrein van Auping in Deventer. Voor deze beddenfabrikant speelt dit terrein een belangrijke rol in hun nalatenschap. Daarom lag er veel nadruk op hergebruik van het oude hoofdkantoor en duurzame herinrichting van het geheel. Met ons ontwerp hebben we Auping en ontwikkelaar Ter Steege aangenaam verrast.

Onze winnende visie bestaat uit een groene verbinding tussen de stad en het plangebied. De gesloten bouwblokken met verschillende woningtypen vormen daarin een vloeiende afbakening. Zo ontstaat een goed sociaal klimaat met extra buitenruimte naast de eigen tuin. De gemeente Deventer en Ter Steege hebben deze visie doorontwikkeld naar een hogere bebouwingsdichtheid. Zo is uiteindelijk een superblok ontstaan met een groen en autovrij binnenterrein.

STEDENBOUW

Aan tafel met
Reinoud De Groene Architect

Kom vrijblijvend eens langs met uw droom. Wij gaan in gesprek om ruimte te maken waar u blij van wordt. Wij luisteren naar uw wensen en willen met u bouwen aan een mooie toekomst.

Neem contact op voor meer informatie over ons werk en wat we voor u kunnen doen.